sâmbătă, 12 martie 2011

4 motive pentru care sa eviti cola

Multe persoane iubesc exagerat de mult cola, indiferent de marca, desi s-a demonstrat de nenumarate ori faptul ca aceasta face rau organismului. Sa fie de vina campania de marketing mult prea bine pusa la punct, popularitatea ei printre cunoscuti, astfel incat esti si tu influentat/a sau pur si simplu gustul acela unic iti da dependenta?

Afla insa de ce este mai bine pentru sanatatea ta sa renunti la cola. Avem chiar patru argumente in acest sens:
1. Cei care consuma cola vor avea probleme in a asimila substante folositoare precum vitamina A, calciu sau magneziu, spre deosebire de cei care consuma bauturi sanatoase precum lapte degresat sau suc natural de fructe. Cola contine acid fosforic care elimina din organism calciul si magneziul. Aceste doua substante iti intaresc imunitatea si o ajuta sa lucreze la maxim.

2. Cola contine un nivel ridicat de fructoza, precum si radicali liberi care pot provoca boli, dezvoltarea diabetului si complicatii in diabet.

3. Sticlele de plastic care contin cola sau chiar si apa au in compozitia lor o substanta chimica toxica. Aceasta se transfera in cola si ulterior in organismul tau. Cercetarile din domeniu leaga aceasta substanta chimica de o serie de boli, precum si de deprecierea sistemului imunitar. In special copiii trebuie feriti de o astfel de substanta chimica, mai ales in dieta zilnica.

4. Cola contribuie la cresterea in greutate. Poate greu de crezut, dar adevarat. In cadrul unui studiu care a cuprins 1550 de persoane, cele care au baut cola au prezentat un risc cu 41% mai ridicat de a fi obezi raportat la fiecare cana sau sticla de cola pe care le beau zilnic.

Practic, tot ce inseamna gust dulce atentioneaza organismul sa stocheze grasime si carbohidrati, care ulterior iti dau senzatia de foame. In plus, gustul dulce provoaca secretia de insulina, care blocheaza capacitatea organismului de a arde grasimile. Practic, nici un studiu de pana acum nu a dovedit vreodata faptul ca aceasta bautura ar ajuta la pierderea in greutate.


Preluare: Stilfeminin.ro din 17 februarie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu