marți, 15 martie 2011

5 obiceiuri gresite care nu te lasa sa slabesti

Daca ai tinut diverse diete, ai facut si exercitii fizice, ai incercat tot ce ti-a stat in putinta pentru a slabi si totusi nu vezi schimbari majore, afla ca radacina problemei tale se poate afla de fapt in obiceiuri gresite, zilnice, pe care nici macar nu le iei in seama, prin simplul fapt ca ti-au intrat in rutina. Insa, asa cum pasii mici, dar sustinuti, te pot ajuta sa slabesti, la fel si micile greseli de zi cu zi nu iti dau voie sa ai silueta dupa care tanjesti atat de mult.

1. Folosesti farfurii mari, cu portii mari

Atunci cand iti alegi vesela pe care sa iti pui mancarea, poti lua relativ fara voie o farfurie intinsa, de mari dimensiuni. Din nou inconstient, vei tinde sa acoperi toata suprafata ei, si, implicit, ai parte de o portie mai mare de mancare pe care nu ai fi dorit-o de fapt. Greseala merge mai departe si vei incerca sa termini tot din farfurie, in ideea de a nu arunca nimic. Consumi astfel de cel putin doua ori mai multa mancare decat ai fi avut nevoie si te ridici de la masa cu impresia de saturatie excesiva.

Solutie: Nu trebuie sa arunci toata vesela de mai mari dimensiuni, insa aseaz-o in randurile din spate ale rafturilor din dulap. Lasa la vedere farfurii medii sau mici, pe care le vei lua de cele mai multe ori fara sa le acorzi prea multa atentie. Vei vedea in timp ca te vei obisnui fara probleme cu portii mai mici, care iti vor potoli foamea, dar care nu iti vor pune in pericol silueta.

2. Tii mancarea la vedere

Cand vii de la cumparaturi obisnuiesti sa asezi mancarea pe masa si sa uiti uneori de ea acolo. In plus, lasi la vedere tot felul de dulciuri si gustari care rezista fara probleme si la temperatura camerei. Rezultatul? Aceste alimente vor fi mereu in centrul atentiei tale si in cele din urma vei ceda, gustand din fiecare. Dincolo de dieta sau orice alta incercare de a slabi, vei crede ca micile gustari dintre mese nu au cum sa te ingrase. Din pacate, lucrurile stau tocmai pe dos.

Solutie: Chiar daca nu trebuie sa le pui in frigider, aseaza toate aceste gustari intr-un dulap. Scopul este acela de a nu mai fi la vedere. Vei putea gusta din ele doar atunci cand intr-adevar iti este pofta.

3. Nu mesteci indeajuns

Atunci cand mananci nu acorzi prea mare importanta faptului ca mananci repede, fara sa mesteci atat cat ar trebui. Daca nu stiai, obiceiul de a infuleca rapid mancarea creste de doua ori riscul de a te ingrasa in scurt timp.

Solutie: Incearca timp de o saptamana sa fii atenta la timpul pe care il acorzi mestecatului. Mananca incet, fara sa te grabesti, chiar daca iti este foame. Te vei satura mai repede si vei consuma mai putina mancare. Dupa saptamana respectiva, mestecatul fara graba iti va intra in obicei si o vei face inconstient, iar silueta ta nu va mai fi afectata.

4. Sari peste micul dejun

Multe persoane minimizeaza importanta micului dejun. Lipsa de timp te determina dimineata sa renunti la gustare in loc sa renunti la machiaj, de exemplu.

Lipsa acestei mese, considerata de altfel si cea mai importanta din zi, duce la cresterea riscului de obezitate cu 450%! De aceea, incepe-ti ziua cu o mica gustare formata din proteine si fibre care iti vor tine de foame pana la pranz. Iar urmatoarea masa nu va mai fi luata pe un stomac gol, chinuit de crampe.

Solutie: Cand mergi in supermarket, cumpara-ti si lapte dulce sau mici gustari care sa fie cat mai la indemana dimineata. Laptele te va feri de senzatia de stomac care "roade" si te va ajuta sa ai mai multa energie inca de la primele ore ale zilei.

5. Obisnuiesti sa mananci tot

De cele mai multe ori, obiceiul de a manca tot din farfurie este inoculat inca din copilarie de catre parinti. Pe de o parte, nu te induri sa arunci mancarea, iar pe de alta parte, crezi mereu ca ai mai vrea putin. Aceasta mica greseala insa te poate costa cateva kilograme bune, pe care nu vei reusi sa le elimini la fel de repede pe cat le acumulezi.

Solutie: Arunca! Nu te mai zgarci atunci cand vine vorba de dat la cos surplusul. Mai bine sa ajunga la gunoi decat sa se concretizeze in kilograme in plus. In orice caz, ca sa nu ajungi sa tot arunci alimente, invata sa iti pui in farfurie exact atat cat mananci. Tu te cunosti cel mai bine si stii cat vrea sa accepte organismul tau. In timp, vei sti sa iti aproximezi cantitatea din farfurie corect.


(Preluare de pe Stilfeminin.ro de Vineri, 11 Martie 2011.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu